تأثیر بهبود سلامت محتوای مواد فیتوشیمیایی تحت کاربرد جلبک دریایی در محصول سیب زمینی و پیاز کشت شده در سیستم های کشت ارگانیک
مصرف منظم میوه ها و سبزیجات خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را کاهش میدهد.
دو آزمایش مختلف با استفاده از عصاره جلبک دریایی بر روی عملکرد محتوای فیتوشیمیایی در سیب زمینی و پیاز انجام شد. عصاره جلبک دریایی محرک رشد است که میتواند بر روی جوانه زدن بذر، بهبود عملکرد و افزایش محصول، مقاومت در برابر تنشها، بهبود عملکرد محتوای فیتوشیمیایی در گیاهان تأثیر بگذارد.
آزمایش اول بر روی پیاز به صورت طرح بلوکهای آزمایشی با پنج تیمار شاهد، به صورت 3، 5، 10، لیتر در هکتار با استفاده از عصاره جلبک دریایی، و آزمایش دوم بر روی سیب زمینی با چهار تیمار شاهد به صورت 5 لیتر در هکتار انجام شد.
در پیازهای تیمار شده با عصاره جلبک دریایی از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین تیمارهای 5 لیتر در هکتار و 3 لیتر در هکتار، از نظر [1]محتوای فنلی و [2]فلاونوئیدی وجود داشت. در سیب زمینی از نظر محتوای فنلی تفاوت معنی داری بین تیمارها وجود نداشت اما در محتوای فلاونوئیدی تفاوت معنی داری وجود داشت.
نتیجه گیری کلی این آزمایش نشان داد که عصاره جلبک دریایی میتواند بر روی محتوای فیتوشیمیایی سبزیجات و سلامت آنها تأثیر گذار باشد.
References
Lola-Luz, T., Hennequart, F., & Gaffney, M. (2014). Effect on health promoting phytochemicals following seaweed application, in potato and onion crops grown under a low input agricultural system. Scientia Horticulturae, 170, 224-227.
گرد آورنده: مهندس بهنام میهمی
[1]. آنتی اکسیدان طبیعی، محافظت بدن در مقابل استرس و حفظ سلامت
[2] . آنتی اکسیدان قوی، با فواید ضد التهابی، ضد باکتریایی، ضد ویروس، تقویت سیستم ایمنی
نظرات کاربران