این کنه بیضی شکل و طول بدن آن 0.2 تا 0.5 میلیمتر است ، روی بدن این حشره دو نقطه دیده می شود که بدین جهت به آن کنه دو نقطه ای می گویند، تخم های کنه گرد ، زرد و قطر آن حدود 0.12 میلیمتر است. پوره های کنه کروی شکل ، زرد رنگ و دارای سه جفت پا می باشند.
کنه دو نقطه ای زمستان را بصورت ماده بالغ و به رنگ قرمز مایل به قهوه ای در شکاف درختان زیر کلوخه ها و یا زیر برگهای افتاده و کاه و کلش به حالت خواب زمستانی می گذراند
دوره ی رشد و نمو و فعالیت کنه ها بستگی کامل به درجه حرارت و رطوبت دارد چون در بهار شرایط برای کنه نامساعد و هوا خنک می باشد لذا فعالیت کنه ها کم است و برعکس از اواخر بهار و اوایل تابستان که هوا گرم و خشک و شرایط مساعد می شود این آفت یکی از پلی واژترین آفات می باشد و به تعداد زیادی گونه میزبان مثمر و غیر مثمر ( درختان میوه ، گیاه زراعی …… و زینتی ) خسارت وارد می کند.
فعالیت این آفت اغلب در پشت برگ های میزبان و تغذیه آن از شیره سلولی می باشد
خسارت بصورت برنزه شدن برگها سپس قهوه ای و خشک شدن آنها ظاهر می شود
مدیریت تلفیقی آفات :
1 – کنترل بیولوژیک : در گلخانه ها و محیط های بسته معمولاً دو گونه کنه بنام سورسکی و اوریوس جهت کنترل کنه رها سازی می گردد.
2 – کنترل زراعی
– مبارز با علف های هرز و حذف پاجوش ها در فصل بهار
– آبیاری منظم و شستشوی گیاهان موجب کاهش خسارت می گردد زیرا در هوای گرم با وجود گرد و غبار این آفت به برگ ها می چسبد و …….. می کند.
– شستشوی درختان در ماه های خرداد ، تیر و مرداد با صابون های مخصوص
3- کنترل شیمیایی
برای کنترل شیمیایی با کنه دو نقطه ای می توان از کنه کش های ذیل استفاده نمود
1 – آمامکتیس
2 – هگزی تیازوکس
3 – اسپیرودیکلوفن
4 – بی متازیت
5 – اتوک زول
6 – فن پیروکسیمیت
7 – پروپارژیت
8 – امییرو مسیفن
9 – برومویرودیلات
10 – کلفنتنرین
نظرات کاربران